CONTINUĂM SERIA PROIECTELOR REALIZATE DE Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti

04. iulie. 2023
CONTINUĂM SERIA PROIECTELOR  REALIZATE DE Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti
Proiectul „S.M.ALL – Sharing Urban Solutions towards Sustainable Mobility for ALL”, în care ADIZMB este partener, se numără printre proiectele câștigătoare ale apelului Urbact IV.
Programul URBACT este o inițiativă europeană care încurajează cooperarea între orașe și promovează dezvoltarea durabilă.
Pe o perioada de 30 de luni, proiectul se va axa pe atingerea obiectivului principal, acela de a face mai ușor accesul la mobilitate durabilă pentru cetățenii cei mai vulnerabili cum ar fi copiii, persoanele în vârstă, persoanele cu handicap, grupurile dezavantajate.
În cadrul proiectului, ADIZMB se va focusa pe elaborarea unui ghid de bune practici ce are ca scop proiectarea unui HUB Multimodal, amenajat pentru nevoile și cerințele adaptate zonelor periferice din jurul Municipiului București, ce va facilita conectivitatea cu modurile de transport alternative (biciclete, trotinete, metode de tip “shared mobility”).
Partenerii proiectului sunt City of Ferrara (Italia) – Lider, Municipality of Larissa (Grecia), Komotini (Grecia), Quadrilatero Urbano (Portugalia), Eurometropolis of Strasbourg (Franța), City of Sofia (Bulgaria), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucuresti (România), Municipality of Druskininkai (Lituania), SKOFJA LOKA (Slovenia).
În perioada 28 – 30 august, reprezentanți ai ADIZMB din cadrul proiectului, vor avea ocazia de a participa la „Universitatea Urbact” – un eveniment unde se vor familiariza cu noțiunile programului, în vederea implementării cu succes a acestuia.