Încă un pas important în realizarea „Orbital București”

27. octombrie. 2023
Încă un pas important în realizarea „Orbital București”
Încă un pas important în realizarea „Orbital București”.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti a lansat procedura de licitație în vederea întocmirii studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 3 – Giulești Expres (DR3), care va face legătura între Municipiul București și localitățile Chitila, Dragomirești – Vale și Săbăreni.
Drumul Radial 3 – Giulești Expres va avea o lungime de aproximativ 10,5 km, 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, și va conecta Calea Giulești cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 si localitățile Chitila, Dragomirești – Vale și Săbăreni.
Prin execuția acestui drum, se vor realiza noi legături pentru intrări și ieșiri din Capitală, care vor optimiza și decongestiona zonele cu trafic aglomerat de pe Calea Giulești, DNCB și Șoseaua București – Târgoviște.
Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 21 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transport 2021-2027.
Implementarea proiectului Orbital București se realizează în baza acordului de parteneriat încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB).