Inca un pas important in realizarea “Orbital Bucureşti”

21. septembrie. 2022
Inca un pas important in realizarea “Orbital Bucureşti”
INCA UN PAS IMPORTANT IN REALIZAREA “ORBITAL BUCURESTI”
✅ Am lansat licitatia pentru proiectarea drumului radial – DR 9- SUD EXPRES – ce va realiza conexiunea intre localitatea Vidra si Municipiul Bucuresti, prin Gara Progresul/Drumul Bercenarului – Bulevardul Metalurgiei, cu Drumul National Centura Bucuresti (DNCB), viitoarea Autostrada A0 și DJ 401.
✅ Drumul Radial 9 – Sud Expres cu o lungime de aproximativ 13 km, va avea urmatoarele caracteristici: 4 benzi de circulatie, cate 2 pe fiecare sens, cu o latime a partii carosabile de 21 de metri; de asemenea, este propusa si varianta cu o latime a partii carosabile de 25 m, ce va include si piste de biciclete si trotuare.
✅ Valoarea estimata pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 20 milioane lei, cu termen de realizare 12 luni, iar finantarea este asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare ( POIM).
Drumul radial DR9 Sud Expres, face parte din proiectul ,,Orbital București”, un proiect amplu care cuprinde 10 drumuri radiale. Acestea vor lega marile bulevarde ale Bucurestiului, cu Centura actuala si A0, vor crea conexiuni între localitatile din aria metropolitana si A0, intersectand un număr total de 30 de unitati administrativ-teritoriale.