Peste 1030 de biblioteci, din țară, vor renaște!

07. aprilie. 2023
Peste 1030 de biblioteci, din țară, vor renaște!
Peste 1030 de biblioteci, din țară, vor renaște!
BIBLIOTECILE VOR DEVENI HUB-URI DE DEZVOLTARE A COMPETENȚELOR DIGITALE
Joi, 6 aprilie 2023, ADIZMB reprezentat de colegii din cadrul Departamentului de Urbanism și Mobilitate Urbană, a participat la lansarea proiectului „Competențe digitale de bază pentru cetățenii români”.
✅Proiectul este derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Ministerul Educației Naționale, cu asistență tehnică din partea Băncii Mondiale și face parte din Componenta 7
✅Transformare digitală, Investiția I17 – Schema de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale din Planul Național de Redresare și Reziliență.
✅Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate
✅Prin intermediul unei finanțări din PNRR cu o valoare totală de 37.000.000 euro, vor fi modernizate/dotate cu echipamente pentru asigurarea competențelor digitale, peste 1030 de biblioteci. Din punct de vedere statistic, la scară anuală, bibliotecile din România înregistrează un număr de patru milioane de cititori. Grupurile țintă prevăzute în proiect sunt bibliotecari, persoane fără competențe digitale de bază, șomeri, comunități locale, cu precădere din mediul rural și mic urban.
✅Prin aceasta investitie, se preconizează că vor fi dezvoltate competențele de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-media, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală, pentru un număr de 100 000 de cetățeni din comunități defavorizate.