Primul SF pentru un drum radial intra in linie dreapta

16. martie. 2023
Primul SF pentru un drum radial intra in linie dreapta
PRIMUL SF PENTRU UN DRUM RADIAL INTRĂ ÎN LINIE DREAPTĂ
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti și proiectantul Explan –Geologic Site –DP Consult pot semna contractul pentru elaborare documentație tehnică – Studiu de Fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire pentru Obiectivul “Orbital Bucuresti – Drumul Radial (DR 1 Vest Expres)”.
• Curtea de Apel Bucuresti menține Decizia CNSC cu nr 280/C9/74 din 06.02.2023, decizie prin care Consiliul National de Soluționare a Contestațiilor a respins, pe fond, contestația turcilor de la Mega Muhendislik, iar contractul lansat în licitație în iulie 2022 poate fi atribuit.
Reamintim că:
– Drumul Radial 1 (DR1) – Vest Expres va avea o lungime de aproape 9 kilometri și va face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara. DR1 va avea caracteristicile unei autostrăzi/drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare.
– Drumurile radiale vor contribui la reducerea aglomerației din București:
– Scopul acestui Proiect Orbital București este de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.