
Abilități digitale pentru adaptarea la piața muncii, cod MySMIS -328895
Prioritate: P9.Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității, Titlu Apel: Competențe digitale pentru piața muncii – Regiunea dezvoltată București – Ilfov
Beneficiar: Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti – buget: 2.875.109,84 lei
Partener: Asociatia Romania prinde radacini – buget: 2.100.651,88 lei
Perioada: 27 luni
Buget total : 4.975.761,72 lei
OBIECTIVUL GENERAL: al proiectului il constituie participarea a 604 de angajați din Municipiul București la activități de evaluare inițială pentru a identifica nivelul de competente digitale finalizată cu planuri personalizate de formare profesională, participarea la programe de formare profesională exclusiv în domeniul competentelor digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor și module de prezentare referitor la temele secundare și principiile orizontale în conformitate cu obiectivul specific ESO4.7. al programului PEO 2021 – 2027.
Obiective specifice:
O.S.0. Elaborarea unei analize de nevoi, în rândul agenților economici din Municipiul București avand obiect principal de activitate codul CAEN 49, subdiviziunea 4939 – Alte Transporturi terestre de călători n.c.a, cu scopul de a identifica nevoia reala de formare profesionala în domeniul competentelor digitale în corelare cu nevoile pieței muncii.
O.S.1 Selectarea, recrutarea și menținerea în grupul tinta a 604 angajați cu domiciliul/reședința în Municipiul București, respectand principiile egalității de gen, nediscriminării și accesibilitatii persoanelor cu dizabilități la activitățile proiectului și oportunitățile oferite prin actualizarea competențelor digitale.
O.S.2. Identificarea nivelului de cunoștințe, competente digitale și direcționarea către programul de formare profesională adecvat a 604 persoane angajate, la intrarea în operațiune, anterior demararii programelor de formare profesională. Prin acest obiectiv de urmărește evaluarea inițială a competentelor si cunoștințelor digitale si nevoia de formare în domeniul digital prin crearea unor planuri personalizate de formare profesională pentru 604 angajați persoane cu varsta cuprinsa intre 18 și 64 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de munca (cu norma întreaga sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și/sau private și direcționarea către programul de formare care corespunde nevoilor identificate.
O.S.3. Îmbunătățirea nivelului de competențe digitale prin furnizarea de programe de formare profesionale cu recunoastere nationala (în conformitate cu O.G. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicata, cu modificările și completarile ulterioare, exclusiv în domeniul competentelor digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor pentru 100 de persoane angajați (cu vârste cuprinse între
18 și 64 de ani) din Municipiul București. Prin acest obiectiv se urmărește furnizarea de programe de formare profesională cu recunoaștere națională exclusiv în domeniul competentelor digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor pt 100 persoane (16,56% din total GT) la programe de specializare de 180 ore contribuind la atingerea indicatorului de realizare EECO01. În urma participării la programele de formare 90 persoane (91%) vor dobândi o certificare la încetarea calității de participant ca urmare a unui proces de evaluare pentru certificate de absolvire cu recunoaștere națională (în conformitate cu O.G. 129 /2000 privind formarea profesională a adulților, republicata, cu modificările și completarile ulterioare), contribuind la realizarea indicatorului de rezultat 5SR01.
O.S.4. Îmbunătățirea nivelului de competențe digitale prin furnizarea de programe de formare profesionale, altele decat cele autorizate, exclusiv în domeniul competentelor digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor pentru 504 persoane angajați (cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani) din Municipiul București. În urma participării la programele de formare 459 persoane (91%) vor dobândi o certificare la nivel de angajator la încetarea calității de participant ca urmare a unui proces de evaluare, altul decât cel cu recunoaștere națională, contribuind la realizarea indicatorului de rezultat 5SR01.