DIGITALIZE

Proiect în desfășurare

Finanțat din cadrul programului Interreg Europe, program ce se concentrează pe cooperarea între regiunile europene pentru a îmbunătăți eficiența politicilor regionale și locale.

Buget: 199.780 EURO, din care 80% finantare Interreg Europe (159.824 EURO),

18% co-finanțare națională (35.960,4) iar 2% contribuție proprie ADIZMB (3.995,2 EURO).

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 4 ani.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolită București – ADIZMB se află în proces de pregătire și depunere a unui proiect de cooperare internațională – DIGITALIZE. Obiectivul general al proiectului este de a crește rezistența și competitivitatea sectorului turistic prin introducerea și integrarea soluțiilor digitale, exploatarea instrumentelor și tehnologiilor digitale pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor, a atrage noi grupuri țintă, a promova inovația și a promova practicile turistice durabile.

Proiectul este pregătit în cadrul unui consorțiu internațional format din 10 participanți din țări precum Ungaria, Spania, Franta, Italia, Romania.

În cadrul proiectului, asociația noastră va crea o aplicație mobilă și va amplasa plăcuțe de cod QR pentru străzile și clădirile relevante din zona Centrală a orașului. Astfel, prin aplicația mobilă se va putea afla istoria locului (stradă sau clădire), promovând astfel patrimoniul local. Locațiile vor fi stabilite în urma discuțiilor cu actorii implicați în promovarea orașului.

Astfel, a fost indicat instrumentul de politică locală SIDU București ca fiind relevant pentru problematica identificată, iar Primăria Municipiului București s-a alăturat proiectului în calitate de Associated Policy Authority.