Enhancing Danube Green Textile and Garment Production and Consumption” Green-Tex

Proiect în desfășurare
Enhancing Danube Green Textile and Garment Production and Consumption” Green-Tex

Enhancing Danube Green Textile and Garment Production and Consumption – Green-Tex – cod proiect DRP0200404

Proiect finantat prin Danube Transnational Programme , program ce vizează cooperarea în regiunea Dunării, acoperind teme precum protecția mediului, inovarea și competitivitatea.

Bugetul total al proiectului este de 1.790.300,00 Euro.

Bugetul ADIZMB este de 152.000 Euro.

Parteneri: Bosnia si Hertegovina (Lider), Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, România, Ungaria, Croația, Muntenegru.

Obiectivul general al proiectului Green-Tex este de a consolida inovația și creativitatea în sectorul sustenabil al textilelor și confecțiilor din zona Dunării și, astfel, să facă regiunile partenere mai rezistente și mai flexibile în adaptarea la tendințele globale.

Proiectul vizează o problemă de actualitate la nivel local, și anume faptul că în zona București – Ilfov, nu este dezvoltat un sistem integrat de colectare a deșeurilor textile. Astfel în cadrul proiectului Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti (ADIZMB)  iși propune să instaleze containere pentru colectarea acestora.

Textilele vor fl colectate gratuit de către unul dintre partenerii din cadrul proiectului, cu scopul de a le reutiliza, incurajând astfel conceptul de economie ciculară. De asemenea vor fi organizate campanii de conștientizare cu privire la importanța colectării deșeurilor textile.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 24 luni.